sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Cosmetice preparate acasă - Jinaika Jakuszeit



 
    Despre o carte vom vorbi astăzi, carte care e mai mult decât interesantă și practică, ar trebui să fie obligatorie în casa oricărei femei. Spun asta deoarece cartea „Cosmetice preparate acasă” de Jinaika Jakuszeit pare a cuprinde mai multe cărți în una singură. Prima parte vorbește despre știința din spatele cosmeticelor, și a doua parte conține rețete de preparare a cosmeticelor în casă.



   În timp ce citeam prima parte, mi-am dat seama imediat că a-ți prepara cosmeticele singur nu e treaba nici ușoară, nici ieftină. Prepararea cosmeticelor în casă nu e joacă. E nevoie să ai cunoștințe solide despre modul în care funcționează un produs cosmetic. Practic orice produs cosmetic este format dintr-o parte apoasă și una uleioasă, care conform fizicii nu prea se pot combina. Trebuie deci să știi cât, cum, și unde să adaugi pentru a rezulta un produs bun. De asemenea, ai nevoie de ustensile specifice și de maximă precizie, instrumente care nu sunt chiar ieftine.



   În momentul în care vorbim despre ingrediente, gluma se îngroașă și mai tare. Unele costă destul de multișor. Partea bună la această carte este faptul că, deși poate ajungi la concluzia că ieși mai ieftin dacă pur și simplu cumperi un produs din comerț, din momentul în care o citești vei ști exact ce cumperi. Mai mult, vei înțelege mai bine dacă un produs își merită sau nu banii, și de ce costă cât costă.



   Vei reuși să îți dai seama de toate lucrurile menționate mai sus deoarece cartea cuprinde un capitol care vorbește despre absolut fiecare ingredient folosit în cosmetice. Îți va explica de ce este folosit într-un produs. Ca exemplu particular, de obicei ne speriem când citim că un produs conține alcool. Ei bine există mai multe tipuri de alcool care nu au nicio legătură cu cel la care ne gândim noi și care nu usucă nicidecum părul sau pielea.




   Cred că fiecare mamă ar trebui să citească această carte cu fiica ei înainte să înceapă să cumpere cosmetice și să le folosească. Dacă ne-am documenta puțin de tot, majoritatea problemelor pe care le avem cu  pielea sau părul nu ar mai exista.

   În privința rețetelor și a produselor pe care le puteți prepara în casă, vă pot spune că arată delicios. Pur și simplu îți e „pofta” de ele, ca și când ai citi o carte de bucate. Vei vedea că rețetele sunt foarte atractive și chiar vei regăsi unele produse pe care nu prea le poți găsi în comerț. Din acest punct de vedere, cartea se dovedește a fi foarte utilă.




    Așadar, fie că vrei să începi să îți prepari propriile cosmetice, fie că îți dorești să afli mai multe despre secretele lor, poți găsi cartea la Editura Casa. Are 144 de pagini și este plină de fotografii frumoase. Hârtia este de foarte bună calitate și prețul este doar 27,29 lei.

    Sper că ți-a plăcut această postare. Aștept să îmi spui în comentarii dacă ai preparat vreodată un produs cosmetic acasă. Ne vedem în comentarii!


11 comentarii:

  1. Incep prin a cumpara cartea si apoi mai vedem.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt cam lenesa la cest capitol de preparat masti si creme, desi sunt mult mai sanatoase pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta carte. Cred ca mi-ar place sa imi prepar propriile cosmetice, macar stiu ce pun in ele, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare cartea, așteptăm să vedem preparatele pe care le obții.

    RăspundețiȘtergere
  6. Țin minte ca in primul an de liceu mi-a luat mama o carte cu remedii naturale in Cosmetica. Era tare interesantă, însă nu ii mai știu numele, cartea a rămas la mama, deoarece aici unde locuiesc acum nu am acces ușor la multe din ingredientele menționate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta e de citit! Eu ma feresc de alcool, si alcool denat, astea-s buba.

    RăspundețiȘtergere
  8. Să fiu sincer nu mi-am preparat niciodată! :D Dar știu cel puțin două persoane cărora le-ar plăcea să facă asta și o să le sfătuiesc să îți citească articolul. :D

    RăspundețiȘtergere