vineri, 30 septembrie 2016

Un articol bun ca untul



   Omul face untul, nu untul îl face pe om. Nu, nu este clickbate, chiar vorbim despre unt. Din fericire (cred), pentru voi nu o să vă povestesc despre cum atunci când eram doar o copiliță, bunica îmi făcea unt galben ca soarele, mai bun decât mierea și vindecător de toate ”boalele”. Nici despre cum îl punea în cămară în ceva recipient fermecat din lemn și când îl ungea pe pâine ți se topea limba cu totul. Și iarna cum îmi ungea mâinile cu unt ca să nu fac degerături, ce mai, era practic una cu algocalminul. De asemenea, bunica mea a fost Ileana Cosânzeana și bunicul Ioan Slavici. Mama nu știa să facă unt pentru că era prea ocupată să umble după Făt-Frumos, plus că era la modă să facă doar bunicile unt. 




    Nu o să vă spun asta pentru că, să vezi și să nu crezi, nu m-am născut dragă într-o reclamă la iaurt ”de casă”. Recunosc: sunt copil crescut cu margarină, și NU sunt mândră de asta. Aș vrea să vă pot spune că untul a fost cea mai vie amintire a copilăriei mele, dar nu e. În schimb, îmi amintesc perfect cât de mult uram margarina, îmi mai amintesc de Wham! - Wake me up before you GO-GO, și de Andreea Marin în bucătărie (colegii de suferință știu despre ce vorbesc). Cam astea sunt cele mai apropiate amintiri legate de unt din copilărie. 


    Dacă stau și mă gândesc bine, nu am văzut în viața mea o reclamă la unt. Dintr-un motiv sau altul, cineva a hotărât că e bine să ne dublăm mărimea ficatului consumând doar margarină, prin urmare asta s-a promovat, și cred că acesta este unul din motivele pentru care copilăria mea nu a mers ”ca pe unt” - dacă... știi cum zic (glumă seacă).

vineri, 23 septembrie 2016

Idei de amenajari interioare - Ajutor, redecoreaza-ma!



      Vrei să iți renovezi casa și cauți idei de amenajări interioare? Casei tale îi este rușine cu modul în care arată? Urlă din fiecare colț: Ajutor!!! Redecorează-mă? Cu toate astea habar nu ai ce înseamnă să îți amenajezi casa? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit. Ce să vezi, nici eu nu am știut de aceea am făcut munca grea pentru tine și azi voi fi ghidul tău.

     Vine un moment în viața fiecărui om când...... ți se strică robinetul. Pe bune, la un moment dat robinetele se strică. Știu... și eu am rămas șocată. Adică știu și eu că se strică lucruri: televizorul, calculatorul, telefonul, se rupe masa, se sparge geamul, dar în viața mea nu m-aș fi gândit că robinetul se poate strica. Ce să vezi e metal și el, ruginește săracu'. Așa că m-am văzut nevoită să îmi caut robinet nou. Cum eu sunt fan cumpărături online, am zis să caut acolo. Caut, intru pe Evivo.ro, rămân șocată (din nou).  Poză, robinet frumos, nume produs: Baterii sanitare de baie și bucătărie. Stai ce? Baterie sanitară?... . Ești nebun? Adică robinetul are și el nume fancy. Mă și imaginam cum îi întrebam pe prieteni: "Ummm...unde ai și tu o baterie sanitară, vreau să mă igienizez pe mâini?"



Dar asta nu e tot. Mă uit, cercetez ce opțiuni am, ca un om responsabil ce sunt. Nu cumpăr primul lucru ce îl văd. Derulez în sidebar ce să vezi: Baterii și accesorii RETRO. Asta m-a omorât. Voi știți că sunt vintigoasă și ador tot ce e din altă eră (pentru că atunci aș fi vrut să mă nasc), așa că nu mi-a venit să cred. Găsesc modele faine. Mie îmi amintesc de robinetele din spitalele de pe vremuri. Îți dai seama, vin prietenii la mine:

 - Unde pot să mă spăl pe mâini?
 - Poți să te igienizezi la bateria sanitară din baie.... e vintage.



sâmbătă, 10 septembrie 2016

Buze seducatoare in sezonul rece - sfaturi penibile


   Toate ne dorim buze seducătoare, cele crăpate însa nu se încadrează în categorie. Sa vedem așadar câteva sfaturi "salvatoare".

    În fine, nu o să vă spun că trebuie să vă dați cu balsam, nici să nu le rupeți, sunt absolut sigură că știți asta deja, și că aveți o colecție de tot felul de balsamuri de buze. O să vă spun ce trucuri am găsit pe net și ce cred eu despre ele, nu că ar interesa pe cineva opinia mea, dar e blogu meu și fac ce vreau, nu?



   După ce am făcut cercetări pe acest subiect (și am găsit două articole identice, atât doar că unul era în engleză și celălalt în română), am găsit câteva ponturi. Primul pont, cel cu linsul buzelor pot să îl confirm, restul sunt penibile așa că vă invit să le aflăm împreună.

    1. Nu îți linge buzele


     Înțeleg, când ai buze uscate și crăpate ai impresia că dacă le îmbraci bine, bine în salivă nu o să se mai vadă că sunt crăpate, ba chiar o să pară că te-ai dat cu luciu de buze și acum ai un luciu natural. Prostia este însă că raționamentul este greșit. Deși interiorul gurii este hidratat de salivă, se pare că atunci când saliva se usucă pe buze, le deshidratează, deci buzele vor crăpa și mai tare. Cel mai bine ar fi să iți formezi un reflex, de fiecare dată când vrei să îți rupi sau lingi buzele, dă cu balsam.



   2. Nu sta într-o încăpere uscată


    Asta mi-a plăcut enorm. Mă și vad umblând după mine cu un umidometru și un umidificator. Eu zic să vă pregătiți de pe acum un loc în geantă pentru aceste instrumente esențiale. Dacă nu aveți loc, asta e va trebui să ieșiți afară.



joi, 8 septembrie 2016

Tendinte toamna/iarna 2016 - un articol sincer



    Nu ma interesează ce se poarta sau nu. Ma entuziasmez doar dacă tendințele se aseamănă cu ce  îmbrăca bunica sau dacă se nimeresc cu gusturile mele. Mi se pare totuși interesant cum oamenii sunt dispuși să se îmbrace exact așa cum le dictează alți oameni. Nu știu dacă e de bine sau de rău, dar cred eu ca iți cam îngrădește libertatea de alegere și poate chiar și creativitatea. E posibil să vorbesc aiurea, așa că sunt curioasă ce credeți și voi.

    După ce am deschis câteva file, toate tratând subiectul tendințelor de toamna/iarna, am reușit sa le remarc, sper eu, pe cele  mai dominante. O sa vi le prezint mai jos, trecându-le bineînțeles prin filtrul personal.

   1. Animal print

      Cel mai predominant aș putea spune. Obișnuiam să am o repulsie puternică pentru animal print, în mare pentru ca erau multe pițipoance la vremea aia, acum însa îl agreez mai bine, deși nu sub forma de blana, e prea "barosan" pentru gustul meu. Dar se pare ca în sezonul rece toată lumea va fi tigrișor-wannabe.


    2. Look metalizat

    Sau cum să te transformi în omul de tinichea. Toamna și iarna aceasta toți o să avem "valoare fără număr". Sincer, nu am nimic împotriva încălțămintei metalizate, mi se pare că arată bine, în schimb gecile, pantalonii, sau mai știu eu ce, mă duc în total alta zona.



miercuri, 7 septembrie 2016

Pinspiration - Cum sa iti personalizezi rucsacul?

   
        Începe un nou an școlar și tu nu ai încă un rucsac nou? Ești mămica și copilul tău spune ca nu mai merge la școală dacă nu îi cumperi rucsacul ăla cu Ben10? Ești adolescent, treci la liceu și iți e rușine cu rucsacul pe care îl porți din clasa a 5-a? Ai găsit un rucsac hidos la second, sau nu vrei sa ai același rucsac ca restul clasei? Dacă ai răspuns afirmativ la cel puțin o întrebare, eu am soluțiile la problemele tale. Adică nu eu, eu doar am făcut treaba grea, am căutat soluții. Puteai și tu, dar mna... e vacanță încă.

       Posibilitățile de a-ți personaliza rucsacul sunt foarte numeroase, eu am să iți prezint azi doar câteva, așa să ai timp să le testezi până începe școala. Doar trebuie să ai și tu ceva mișto cu ce să iți rupi spatele.

        Precis ai pe acasă ceva material și o grămadă de nasturi. Ai putea foarte bine să îi coși pe rucsac.


        Știi lănțișorul ăla care ți s-a rupt vara asta? Cred că știu ce ai putea face cu mărgelele.

marți, 6 septembrie 2016

SuperBlog 2016- Păzea că vin!


     Inspirația nu ține mereu cu mine. Cred că asta a fost vizibil pe blog în ultimele luni. Dar pentru că a venit toamna, cu aer proaspăt și plin de energie, mă gândesc că ar fi cazul să mă lovească și pe mine inspirația.



     Până vine ea de la sine însă, am să îi dau un brânci. De aceea am ales să mă înscriu această toamnă în competiția SuperBlog 2016. Cu tastele pregătite, cuvintele la îndemână și ideile ce abia așteaptă sa curgă, sunt pregătită să scriu despre frumusețe, haine frumoase, încălzire termică :P, și alte bazaconii.

     Pentru ca acest proiect să fie un succes o sa am nevoie, bineînțeles, și de sprijinul vostru. La urma urmei, degeaba scriu dacă nimeni nu citește. Se anunță postări proaspete, articole amuzante, povești interesante, așa că fiți cu ochii pe blog.

    Până la prima probă vă pup, și ne vedem cu alte postări.