joi, 24 septembrie 2015

Apa - prietenul la nevoie se cunoaşte



    Bună dragele mele! Nu vi s-a întâmplat niciodată să spuneţi: "Nu mai pot! Trebuie să beau un pahar de apă!"? Bineînţeles că vi s-a întâmplat. Pentru că aţi fost prea implicate în muncă sau altă activitate, aţi uitat să beţi apă, aşa cum aceleaşi activităţi (prea) solicitante ne fac să uităm de persoane importante, precum prietenii. Apa însă este un prieten ce nu trebuie ignorat.


 
    Nu o să încep să vă spun cât de bună, sănătoasă, vitală, hidratantă este apa. Am convingerea că sunteţi fete deştepte şi ştiţi asta deja. O să vă spun doar de ce este apa, banala apă, cel mai bun prieten al meu şi al vostru.


     Nu mă pot gândi la o singură situaţie în care apa s-a dovedit a fi cel mai bun prieten al meu, pentru că îşi face treaba bine în fiecare zi. Aş putea să mă gandesc totuşi la câteva situaţii. De exemplu, când pe la miezul nopţii eram cu bunica la spital, frântă de oboseală, apa a fost exact ce aveam nevoie să rezist câteva ore. Sau după ce am fost operată de apenticită, îmi amintesc că nu aveam voie să beau apă (ce chin). Aveam voie doar să îmi tamponez buzele cu apă. Chiar şi aşa mi-a fost de mare folos.

    Când sunt nervoasă, beau multă, prea multă apă. Unu la mână pentru că nu îmi dau seama ce fac, doi la mână pentru că nu pot vorbi, srtiga, urla, etc... dacă am gura plină cu apă. Când sunt stresată beau un pahar cu apă. Este cel mai bun remediu in cazul unui blocaj pe bază de stres. Aşa că, pe baza unui bine cunoscut proverb, stresul trece, apa mai rămâne pentru următoarea dată când eşti stresat. Să mai spun cum, deoarece eu sunt anemica supremă, apa m-a ferit/trezit de/din multe episoade de leşin? Sau cum după o zi caniculară, sub forma unei ploi calde, apa a fost exact ce aveam nevoie ca să nu încep să fac ca peştele pe uscat?

    Sunt sigură că şi voi aţi trecut prin fel de fel de trăznăi în care apa a fost supereroina. De ce este apa cel mai bun prieten? Pentru că e mereu acolo cănd ai nevoie de ea. Chiar dacă te părăseşte, o face pentru puţin şi se întoarce mereu la tine. Îţi dă puterea să îţi ţi gura când e cazul, alteori îţi dă curajul să o deschizi şi să vorbeşti cu convingere. Te susţine în momentele grele. Te păstrează sănătos şi, mai ales, viu. She's the best!

    Cel mai fain lucru la relaţia ta cu apa este că poţi să mergi pe interes. Asta e şi ideea, nu-ţi cere să o iubeşti, doar să profiţi de ea la maxim. Adică, dacă nu am fost destul de clară, să o foloseşti. Da, ştiu că e foarte extrem de enorm de fantastic de greu. De aceea, cei de la La fântână au grijă să nu uiţi de apă, indiferent că eşti acasă sau la muncă.

   Cam atât pentru azi. Nu uitaţi să beţi apă, măcar atât cât să supravieţuiţi. Voi în ce situaţii aţi simţit că apa e cea mai bună prietenă a voastră? Daţi-vă cu părerea în comentarii. Vă pup!

5 comentarii:

  1. Da apa este prietenul indispensabil omului, nu degeaba este cea mai consumată băutură după care urmează derivate cu apa care ar fi cafeaua locul 2 ca cea mai băută, o cafea sănătoasă este influențată de calitatea apei și a cafelei detalii: marinelarmnc.myorganogold.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, te-am nominalizat http://parerirazlete.ro/2015/09/the-versatile-blogger-awards-tag/

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc! Am vazut tag-ul circuland prin blogosfera si chiar speram sa ma nominalizeze si pe mine cineva. Mersi mult ca te-ai gandit la mine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc! Am vazut tag-ul circuland prin blogosfera si chiar speram sa ma nominalizeze si pe mine cineva. Mersi mult ca te-ai gandit la mine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un articol minunat! Intr-adevar apa este prietenul meu cel mai bun care nu imi lipseste niciodata din geanta. Astept urmatoarele tale postari! Pupicei!!!
    http://ioanafolieblog.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere