sâmbătă, 10 decembrie 2016

Te rog, nu fi Miss România!



     Nu cred că există pe lumea asta concursuri mai ipocrite decât concursurile de Miss. În titlu aminteam de Miss România, informația e valabilă pentru toate miss-urile din lume. Miss România mi-a căzut la fix pentru că tot s-a mediatizat în ultima vreme că avem și noi Miss România 2016. Nu am nimic cu fata, bravo ei și mult succes în viață, dar te rog, nu te chinui să arăți ca ea!


   Nu am înțeles niciodată cum îți poți permite să acorzi titlul de „Cea mai frumoasă femeie din țară” din moment ce nu ai mers să vezi fiecare femeie din țară. Nici nu cred că ar fi posibil, dar tot mi se pare o tâmpenie. Mi se pare o risipă să investești într-o asemenea competiție care nu are niciun scop practic. Dacă este unul și voi îl știți, vă rog să mi-l împărtășiți.





   Te rog, nu fi Miss România! Nu face dintr-un ideal al frumuseții ales de o mână de oameni pe care nici nu îi cunoști, reperul tău estetic. Fii cu 5 secunde mai deșteaptă și dă-ți seama că idealul ăsta nu e altceva decât o iluzie care se schimbă de la an la an.

   Te rog, nu face din Miss România modelul tău! Nu permite unei persoane care trăiește în constantă nesiguranță estetică, să devină șablonul pe care vrei să te pliezi. De ce ai lăsa o persoană care nu a avut suficientă încredere în aspectul ei inițial, nu s-a considerat suficient de frumoasă, astfel încât și-a permis niște „îmbunătățiri”, să reprezinte definiția frumuseții în mintea ta? Dovedește că ești mai sigură pe însușirile tale decât a fost ea! Dovedește că ești suficient de puternică încât să îți accepți fiecare parte a corpului și să o consideri frumoasă. Asta este într-adevăr ceva foarte rar și deosebit de frumos.



   Te rog, nu îți dori să fii Miss România! Știi că nu poți să te înscrii în „competiția” Miss România dacă ai mai puțin decât 1,65 m înălțime?  Practic standardele de frumusețe spun că dacă ai avut ghinionul să nu te înalți mai mult de 1,64m, nu ești suficient de înaltă ca să fii frumoasă. Dacă ești sau ai fost căsătorită, nu poți participa la concurs. Dacă ai sau ai avut copii, nu poți fi Miss România. Acestea sunt criteriile de selecție ale celei mai frumoase femei din România. Nu sunt impresionată. Când voi vedea o Miss România cu vergeturi, cu o sprânceană mai strâmbă ca cealaltă și fără gene false, atunci voi fi impresionată.



   Te rog, nu lăsa ca Miss România să te determine să pui la îndoială aspectul tău! Știai că cei care aleg acest titlu sunt aceiași care permit ca în regulamentul oficial, disponibil pe site-ul oficial al competiției să apară cuvântul „niciunfel” scris exact așa? Și nu apare doar o singură dată. Nici ei, nici preafrumoasele concurente nu s-au deranjat să semnaleze sau să corecteze eroarea. Așa că nu fi invidioasă pe Miss România și nu îți dorii să fii ca ea. Fii mai bună ca ea! Fii cea mai frumoasă femeie din viața ta! Indiferent de cât de înaltă ești, cât de grasă sau slabă, cât de mare sau mic ai bustul, cât de groase sau subțiri îți sunt buzele, acordă-ți titlul de Miss EU! Oferă-ți coronița acceptării și poart-o în fiecare moment pe cap! Decorează-te cu panglica logicii și fă-o un scut împotriva standardelor stupide de frumusețe! Umple-ți brațele cu buchete de flori pline de încredere și iubire! Nu pentru a te lăuda cu ele, ci pentru a le oferi și altor femei care au nevoie de ele.

   Nu fi frumoasă pentru ceilalți, pentru camere, pentru poze, pentru snobi. Nu te murdării în balta de minciuni, mocirla care se numește mass-media! Fii frumoasă pentru tine! E cel mai bun cadou pe care îl poți oferi ție și celorlați.


33 de comentarii:

  1. Ai dreptate! Bine ar fi dacă toate adolescentele ar gândi la fel !

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol foarte frumos, cu idei sanatoase care ar trebui sa inspire multe adolescente.

    RăspundețiȘtergere
  3. Good point de la cap pana la coada! Si eu m-am intrebat adesea cum sa fii Miss Romania. Esti Miss dintre cele 200 care au participat, nu dintre milioanele de romance. Ca sigur sunt altele mult mai frumoase ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta nu ma incadrez in standardele lor si nici nu vreau.Pitica,cu cateva kg in plus,cu ceva celulita si vergeturi.Sunt si eu o miss,nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Tin minte si acum cand ne jucam in spatele blocului si puneam in scene diverse productii. Am vrut si eu odata sa fiu miss, iar o fetita mi-a spus nu, pentru ca sunt grasa! Pe moment nu m-am suparat, am fost judecator :))) logic ca nu am ales-o pe ea miss, dar cumva mi-a intrat ideea asta ca nu o sa fiu miss niciodata pentru ca sunt grasa. Cred ca aveam 5-6 ani pe atunci. Sa mai zic ca si acum ma enervez cand imi aduc aminte? Sau ca toata viata m-am chinuit sa slabesc?

    RăspundețiȘtergere
  6. mi-a placum, m-am amuzat, ai dreptate! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a mers la sufletel articolul ala! ^_^ ❤

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt multe femei naturale extrem de frumoase de care nu a auzit nimeni. Unele din ele au fata arsa de soare si mainile crapate de atat de multa munca. Doar o vizita la un salon si i-ar da clasa oricarei Miss din lume.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai mare dreptate. De ar gandi toate fetele asa...

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat de fain ai scris! Sper sa incurajeze tinerele si adolescentele din zilele noastre, care din pacate, nu vad decat aceste mizerii, aceasta societate care le spune ce inseamna de fapt sa fii frumoasa, in opinia unor mari cunoscatori, bineinteles!!!
    Cred ca se pierde esentialul si cred ca ne chinuim prea mult sa fim ca altele...de ce???? De ce sa fii ca altele!??? Fii tu...fii unica!!!

    eu sunt #misseu

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bine punctat totul. Cred că fiecare femeie ar trebui să citească acest articol, și mai ales cele sub 18 ani, pentru că ele sunt cele mai vulnerabile și mai doritoare de titlu de Miss.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa nu uitam ca unele concursuri de acest gen, sunt castigate de fetele care stiu ce sa "ofera" la schimb. Uf ce rea sunt. :(

    RăspundețiȘtergere
  13. Motivational mesajul tau...si da....ai mare dreptate cu tot ceea ce spui...trebuie sa ne acceptam asa cum suntem...da..nu suntem perfecte...dar fiecare este frumoasa exact asa cum este...cum a lasat'o Dumnezeu....fara modificari! ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu stiu care sunt regulile unor astfel de concursuri dar credeam ca nu se accepta imbunatatirile si se merge pe frumusetea naturala, oricum frumusetea este in ochii privitorului. :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, ai dreptate. Si stii ce mi se mai pare mie hidos? Concursurile acelea de miss cu fetite de 3-6 ani machiate sa arate de 30. Si cat stres baga parintii in ele si cat de snoabe sunt inca de la varsta aia... :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumusetea este dincolo de un trend si cu toate ar trebui sa ne simtim frumoase cu cosurile, cearcanele sau cicatricile noastre....pentru ca nimeni nu e perfect. Asa ca fetelor, fi-ti fericite ca sunteti unice si nu o imagine comerciala!

    RăspundețiȘtergere
  17. Din pacate, ai dreptate ... toate femeile sau aproape toate isi doresc sa arate ca doamnele de pe sticla :(

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce adevar in tot ceea ce ai scris! Si ce bine ar fi daca ne-am putea indeparta mai usor de "standardele" de frumusete stabilite de media..

    RăspundețiȘtergere
  19. Interioru' lumineaza exteriorul. Asa ca da, nu standardele impuse de altii conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am vazut-o pe Miss Romania si m-am ingrozit. Ai mare dreptate si ai punctat totul foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca trebuie sa fii cea mai buna versiune a ta, indiferent de stereotipurile societatii.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ai mare dreptate, doar ca cine se mai uita la frumusetea sufletului, la frumusetea interioara? Si, sa recunoastem, si noi suntem printre cei care mint in legatura cu toate acestea.
    La intrebarea ,,Nu-i asa c-am mai slabit!?” ce zici? Si, mai ales, poti sa-i spui ca nu celei mai bune prietene, dupa ce-ti face cinste c-o savarina!?!? :D :D :D

    RăspundețiȘtergere
  23. Sunt perfect de acord cu tine , oricum pana la urma frumusetea e subiectiva .

    RăspundețiȘtergere
  24. Si as mai adauga ca e ok sa porti un machiaj minimalist care sa nu-ti ascunda trasaturile.

    RăspundețiȘtergere
  25. din pacate, in ziua de azi, frumusetea e definita gresit - talie de viespe, buze botoxate, riduri nema... nu spune nimeni ca e normal sa ai un cos, un kg in plus sau sa nu-ti stea bine parul. media zic eu ca e de vina, promovand imaginea asta a femeii perfecte. dar pana la urma, stii cum e - nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie

    RăspundețiȘtergere
  26. Da` de concursurile de Miss la fetite de cativa ani nu zice nimeni nimic? :D

    RăspundețiȘtergere
  27. E păcat că punem accentul pe concursurile de MISS, care implementează un anumit tipar, fiecare persoană pierzându-și unicitatea; în loc să admirăm frumusețea naturală și persoanele obișnuite, care sunt speciale prin felul lor de a fi.
    Subiectul articolului scris de tine este de actualitate și chiar ar trebui dezbătut pe larg.
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu cred ca m-am gandit niciodata prea serios la aceste concursuri dar ma amuza cand le aud ca vor sa salveze balenele. :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Sper sa citeasca toatele fetitele care cred ca tot ce se vede se mananca.. si isi bat joc de corpul lor

    RăspundețiȘtergere
  30. Când eram mică urmăream competiția Știu că am pierdut contactul cu ea pe undeva pe la 11 ani, dar articolul tău este foarte adevărat și foarte actual! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere