sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Păstrează viitorul proaspăt, bagă-l în frigider!



   
   

       „Bună! Acesta este stră-stră-străbunicul meu. Nu e un dulap, nici un cuptor și nici un mini-bar. Este un frigider. La vremea lui, în 1910, a fost mare vedetă. Nu făcea multe. Răcea mâncarea și cam atât. Cu toate acestea, dacă îți cumpărai un frigider, casa ta devenea expoziție. Tot cartierul venea să admire minunea și tu erai cel mai bazat de pe stradă. Acum chiar a ajuns într-un muzeu și deși nu își mai face de mult treaba, costă mult mai mult decât mine.

    Acesta sunt eu:



    O versiune a mea se găsește în fiecare casă azi. Unele mai clasice, altele mai șmechere, cu toate acestea încă facem ce făcea și nenea frigider de mai sus, răcim mâncarea și îi prelungim durata de viață. Eu m-am născut în familia Daewoo care au fost cam nostalgici când m-au conceput. De aceea am ieșit mai retro, și dau bine în casa oricărei iubitoare de vintage. Dar nu vă faceți griji. Creatorii mei lucrează în domeniu de mai bine de 30 de ani, și au planuri mari în ceea ce privește viitorul urmașilor mei. Dar despre asta vă va povesti Hadasa care are și ea câteva idei.”


    Ce metodă mai bună de a începe un articol despre frigidere decât acela de a lăsa un frigider să îl introducă? Am frigider de blogger, așa că era normal să se întâmple așa. Vorbim despre frigiderul viitorului pentru că este acel obiect electrocasnic care consumă cel mai mare procent de energie din casă, așa că modul în care evoluează ne afectează direct. Așadar, frigiderul viitorului - my style.


     Ceva mai mult decât un frigider


   Și prin ceva mai mult vreau să spun mult mai mult. Frigiderul viitorului va face mult mai mult decât să păstreze alimentele la o temperatură optimă și să răcească apa. Va contribui la aspectul și spațiul bucătăriei tale. Cum? Simplu. Nu e un secret că frigiderele vor avea încorporat un ecran touchscreen care va funcționa ca orice alt dispozitiv inteligent precum telefonul sau tableta. Asta înseamnă că nu va mai trebui să îți pui TV separat în bucătărie. Totul va exista deja pe ușa frigiderului.



   Vei putea vedea filmele preferate în timp ce gătești, îi vei motiva pe copii să petreacă mai mult timp cu tine în bucătărie, și dacă ești varză la gătit, o poți suna pe mama și ea va apărea pe ușa frigiderului. Va fi ca și când ați găti împreună. Mai bine, o poți aduce pe mama soacră pe ecran ca să te învețe cum să gătești ca ea, asta ca să nu mai auzi: „Mama gătea mai bine...”. Asta ar fi o adevărată investiție de viitor.


      Un frigider mai deștept ca mine


   Frigiderul viitorului va trebui să facă viața în bucătărie mult mai ușoară. Pentru asta va trebui să îndeplinească câteva funcții. Mi-aș dori să știe ce alimente are înăuntru și să îmi poată arăta pe ecran ce pot găti cu ingredientele deja existente. De asemenea, ar trebui să știe când vor expira anumite alimente și să îmi dea notificări pe telefon pe măsură ce se apropie termenul de expirare, pentru că odată ce pun un lucru în frigider, intră și în gaura neagră din creierul meu și urăsc să risipesc mâncare.

   Încă o chestie mișto pe care aș vrea să o facă frigiderul meu este să îmi spună ce trebuie să cumpăr. Care sunt alimentele cărora trebuie să le refac stocul, mai mult, să fie suficient de deștept încât să îmi spună de unde să le cumpăr cel mai ieftin.



   Și clar că aș vrea ca frigiderul să poată face și chesti drăguțe. Să pot lăsa notițe pe ecranul inteligent, fără să fiu nevoită să ucid o creangă de copac, să poate să îmi afișeze fotografii din locurile preferate în loc de magneți de frigider, și încă o chestie drăguță foc: dacă ar putea să îmi plătească și facturile ar fi minunat, dar cred că deja nu îmi văd lungul nasului (care e destul de lung...).

      Sunt rece, dar am grijă de tine


    Am ajuns la punctele în care o iau razna de tot, dar mie mi-ar prinde bine ca frigiderul viitorului să aibă următoarele însușiri. Aș vrea să am un „psihider”. Nu, nu e o dorință tâmpită. În medie pierdem 35 de ore pe an holbându-ne la frigider. Știi tu, atunci când mergi și deschizi frigiderul deși nu îți e foame, și nici nu vrei să iei ceva din el. Totuși e un motiv pentru care ai deschis frigiderul. Cum ar fi să îl deschizi și frigiderul să spună: „Ok, e a treia oară când mă deschizi în ultimele 10 minute, e clar că nu îți e foame, așa că poți să îmi spui ce te doare de fapt?”. După care să facă pe psihologul și să îți spună fix ce vrei să auzi. Cred că ar prinde bine omenirii.

    Și mai tare mi-ar plăcea un frigider care să te oblige să mănânci sănătos sau să te ții de dietă. Un frigider în care să poți pune ce vrei tu, dar cu cât pui mai multă mâncare nesănătoasă, cu atât mai multă energie să consume și să crească considerabil factura la curent. Cred că așa am fi mai motivați să mâncăm mai sănătos. Sau un frigider care să se blocheze după ora 18:00 ca să nu ajungi la tortul cu ciocolată care tremură de frig în frigider. Sau care îți poată calcula caloric alimentele pe care dorești să le consumi.



   Gata, am aberat suficient pentru o zi. Aș vrea să îmi spui în comentarii ce ai vrea să poată să facă frigiderul viitorului. Eu mă duc să îmi pun mintea la frigider pentru că a început să miroasă a ars. Ne vedem în comentarii.

   

16 comentarii:

  1. Un articol tare haios ,cine nu ar vrea asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ai facut sa rad. Cate asteptari ai de la bietul frigider. Crezi ca mai apucam noi sa avem parte de asa frigider?

    RăspundețiȘtergere
  3. Al meu as vrea sa ia copii de la gradinita :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca s-ar putea sa mai si gateasca...ar fi bestial! :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa faca mancare singur si sa si spele vasele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ar fi perfect un asemenea frigider si cred ca in curand va apare.

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) ce tare! Da, treaba cu blocatul dupa o ora si cu factura la curent era super ok!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca mi-as dori ca frigiderul viitorului sa ma avertizeze cand legumele isi pierd calitatea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cred ca este posibil. De mica, am urat din tot corasonul meu sa dezghet frigiderul. Rezultatul? Acum exista frigidere no frost :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Esti tare simpatica si imi place mult cum ai povestit despre frigider. Imi plac frigiderele complexe, dar consuma .... Nu stiu daca imi doresc un frigider care sa faca mai multe decat cel existent. Important este sa avem ce pune el el

    RăspundețiȘtergere