marți, 21 februarie 2017

Implanturi dentare - 5 întrebări care trebuie analizate




       Cred ca puține lucruri îl pot face pe un om să se simtă umilit, așa cum o face un zâmbet „defect”. E bine știut că un zâmbet frumos joacă un rol important în ceea ce privește încrederea unui om și relațiile lui cu ceilalți, de aceea orice problemă dentară trebuie tratată la timp. Când e cazul însă trebuie să apelăm la măsuri mai radicale. Pe piață există multe metode pentru refacerea danturii. Dintre toate însă tratarea afecțiunilor cu implanturi dentare pare a fi cea mai rentabilă metodă. De ce, afli în continuare.


    Ce este un implant dentar?


   Implantul dentar se referă la înlocuirea unui dinte lipsă cu o proteză singulară care imită cât mai bine structura și estetica dintelui lipsă. Un implant dentar este un dispozitiv simplu format din trei parți: partea vizibilă care constă în coroana de culoare albă, o punte de legătură cu șurubul, și șurubul propriu-zis care joacă rolul rădăcinii dintelui. Cel mai recomandat tip de implant dentar este cel din titan, întrucât corpul îl suportă extrem de bine.



   Care sunt avantajele unui implant dentar?


   Spre deosebire de protezele mobile, implantul dentar păstrează osul alveolar, astfel încât te vei bucura de mai multă stabilitate, și alte complicații des întâlnite în cazul protezelor mobile sunt evitate. Nu putem nega nici aspectul estetic. Un implant dentar se comportă și arată ca un dinte natural, ceea ce este mereu un avantaj. De asemenea, este cea mai bună alegere de lungă durată, întrucât sunt foarte stabili și nu prezintă disconfort la vorbire sau mâncare.

   Cât de complicată este procedura?


   Implantul dentar este inserat în os printr-o procedură chirurgicală simplă și de scurtă durată, executată sub anestezie. După inserarea implantului în os, se acoperă cu gingia. Perioada de recuperate poate varia între 3 și 6 luni, iar disconfortul de după intervenție este comparabil cu cel provocat de o extracție dentară. După perioada de recuperare însă, noul implant se va simți și va funcționa ca un dinte normal, fără alte complicații.


    Cost implant dentar - de ce este atât de ridicat?


   Prețul este cel care îi împiedică pe cei mai mulți să apeleze la această procedură de implantologie. Cu toate acestea, dacă privim în perspectivă, un implant dentar se dovedește a fi cea mai bună investiție, întrucât pentru cel puțin 10 ani nu vei mai avea nicio problemă cu acest implant. De asemenea, este bine să iei în considerare toți factorii care determină prețul unui implant care sunt:

 - materialul din care este construit șurubul
 - implantul este personalizat până în cele mai mici detalii
 - producția implantului
 - manopera medicului stomatolog.

   Luând în considerare acești factori, un implant dentar poate ajunge la următoarele valori:

  - 4300 lei - implant premium
  - 2900 lei - implant dentar

    Nu uita că plata se poate face și în rate.

    Ce clinică de implantologie să alegi?


    Există multe clinici dentare în acest moment care pot executa cu succes acest tip de tratament. Una dintre cele mai bune este clinica Trident. Spun asta deoarece ai garanția executării procedurii de implantologie de către un medic specialist, care lucrează cu cele mai recente tehnologii și dotări. Deoarece procedurile sunt executate după ultimele standarde în domeniu, pacientul nu va simții durere. Mai mult, vei primii garanție pentru toate intervențiile dentare.



   De asemenea țin să scot în evidență cât de important este faptul că respectă pacientul și lucrează cu anestezie. Știu ca pare ireal, dar mi s-a întâmplat să merg la dentist și să îmi facă o extracție fără pic de anestezie, și în caz că te întrebi, da e nasol rău de tot. Așa că e un mare plus că la această clinică poți să ai o comunicare deschisă cu medicul stomatolog, și nu vei avea parte de surprize neplăcute ca în cazul meu.




6 comentarii: