duminică, 14 iunie 2015

Trucuri pentru un ten curat - Afla ce faci gresit





    Azi vreau sa vorbim despre moduri de a preveni problemele comune ale tenului. Partea frumoasa este ca exista lucruri simple, dar surprinzator de eficiente pe care le poti face pentru a avea o fata curata. De fapt, poti sa folosesti cele mai scumpe si mai promovate produse de pe piata, daca nu ai grija la cateva lucruri simple, acestea nu vor avea niciun efect. Asadar am pregatit o lista cu 6 lucruri pe care le poti face, care iti vor salva tenul.


   1. Foloseste servetele de hartie


    Cred ca acesta e sfatul ce m-a ajutat cel mai mult. Daca folosesti un prosop din material textil pentru a te sterge pe fata dupa spalare, renunta la el si incepe sa folosesti prosoape de hartie. Oricat ai incerca e imposibil sa te stergi de fiecare data cu un prosop perfect curat. Prosoapele textile sunt aspiratoare de bacterii si microbi pe care tu ii plasezi pe fata, si care cauzeaza aparitia diverselor afectiuni. Servetelele din hartie sunt foarte eficiente si mult mai igienice.






   2. Nu te spala cu sapun

 

   Sapunul e cel mai la indemanana, dar nu cel mai indicat. Tenul are un pH de 5.5 in timp ce sapunurile alcaline au un pH de 10, deci sunt foarte acide. Astfel favorizeaza aparitia infectiilor si agraveaza acneea. In plus cele cu parfum si colorant irita si usuca pielea. Alegeti in schimb un produs de curatare potrivit tipului de ten.



  3. Schimba des fata de perna


  Fata de perna este, asemenea prosoapelor, gazda numeroaselor impuritati de care ne frecam fata in fiecare noapte. E important deci sa o schimbi cu regularitate, asigurandu-te ca dormi mereu pe o perna curata. O idee care mi se pare foarte practica este sa te foloseti de tricourile vechi pe care le ai prin casa. Acestea pot servi drept "fete de perna sanitare". Imbraca-ti asadar perna intr-un tricou diferit si curat in fiecare seara si tenul tau iti va fi recunoscator.



   4. Bea multa apa

 
    Chiar asa! Bea multa apa! Apa contribuie la eliminarea toxinelor, lucru esential pentru a avea un ten curat. In plus daca adaugi si putina lamaie vei avea un ten mai luminos, si celeule tenului se vor regenera mai repede si mai usor. Cu toate acestea, nu poti renunta la crema hidratanta, care este obligatorie indiferent de tipul de ten.


    

   5.  Nu clati fata cu apa fierbinte

    Multe dintre noi am fost invatate ca trebuie sa ne clatim cu apa fierbinte pentru a deschide porii si apoi cu apa rece pentru a-i inchide. Ei bine, se pare ca aceasta regula nu este deloc indicata. Supunerea tenului la astfel de extreme poate conduce la iritatii si deshidratare severa. Clateste-ti fata cu apa calduta, nu fierbinte!




   6. Nu spala fata prea des


    Cand avem probleme cu tenul primul lucru pe care vrem sa il facem este sa bombardam fata cu exfoliante, masti, solutii de curatare, creme antiacnee, etc. Acesta este insa un tratament excesiv pentru tenul nostru. De fapt, o simpla spalare pe fata de doua ori pe zi e suficienta. Daca iti supui tenul la un astfel de tratament agresiv, nu doar il vei deshidrata sever, ci ii vei distruge echilibrul, eliminand uleiurile pe care tenul le produce. Privand fata de aceste uleiuri, ea va incerca sa compenseze producand si mai mult ulei, ceea ce duce la aparitia a si mai multor probleme ale tenului.



  Acestea sunt sfaturile mele, sper sa va fie de folos. Pana la urmatoarea postare dati-va cu parerea in comentari.

10 comentarii:

  1. Multumesc frumos pentru stafaturi sant adevarate si foarte utile

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos pentru stafaturi sant adevarate si foarte utile

    RăspundețiȘtergere
  3. Bune sfaturile! Intr-adevar ingrijirea excesiva face rau.

    RăspundețiȘtergere
  4. Numai prosoape de hartie nu folosesc pentru a ma sterge pe fata, restul sfaturilor sunt valabile si pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim pentru sfaturi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Super util Hadasa. Si eu de multe ori ma umplu mai tare de acnee cand folosesc detergenti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte utile sfaturile! Nu mai folosesc de mult prosop textil când mă șterg pe față, indiferent cât e de curat, tot e dăunător tenului pentru că le spăl cu detergenți puternici și pun și mult balsam. După cum știm, mașinile de spălat nu clătesc foarte bine și există riscul să mai rămână balsam de rufe.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim pentru sfaturi!

    RăspundețiȘtergere