marți, 18 august 2015

Guestpost - Trei idei de mâncăruri sănătoase şi prietenoase cu silueta



   Bună dragele mele! Azi am o postare deosebită pentru voi. Ştiu că unele vă chinuiţi din greu să fiţi ca trase prin inel, dar azi vă arăt trei reţete delicioase care  au grijă de silueta voastră. Ups!... Să nu minţesc. Nu eu vă arăt ci Paula care scrie bine si frumos pe blogul For the love of beauty. Îi mulţumesc că şi-a făcut timp să scrie pentru blogul meu, şi fără alte introduceri, să o vedem pe Paula în acţiune.

   
    Modul in care percepem alimentatia si alegerile pe care le facem zi de zi in meniu au un impact semnificativ asupra sanatatii si mai ales siluetei noastre.  Unul dintre principalele motive pentru care femeile nu reusesc sa se tina de diete este faptul ca trebuie sa renunte la alimentele cu care au fost obisnuite si care au un gust ataaaat de bun. Sa pomenim de cartofi prajiti, pizza sau o amandina? Mai bine nu, ca deja incepem sa salivam   Stim ca gustul mancarurilor nesanatoase este delicios, insa daca ne gandim cate toxine introducem in organism odata cu ele, parca ne gandim de doua ori.

    De aceea, eu o sa va propun 3 idei de mancaruri sanatoase si gustoase pe care le puteti prepara la micul dejun, pranz si cina, dar care au un impact sanatos.


   MICUL DEJUN este prima masa a zilei si NU trebuie sarit peste el. Ca o alegere sanatoasa, puteti prepara o omleta, dupa reteta lui Carmen Bruma. Va trebuie doua oua intregi si inca alte doua albusuri, patrunjel proaspat, rosii, seminte de susan. Ouale batute se pun in tigaie, fara ulei iar cand sunt aproape gata se adauga rosiile.La final se presara patrunjel si seminte de susan. Si pentru a nu risipi cele doua galbenusuri care raman, putem prepara o masca pentru fata, fie cu miere pentru ten uscat/normal sau cu suc de lamaie pentru ten gras.

   
Sursa: Pinterest
     

     PRANZUL este masa cea mai complicata, din punctul meu de vedere, deoarece multi sunt la birou si de obicei mananca ce apuca sau isi comanda ceva, cum fac si eu, cateodata. Metoda cea mai buna este ca in seara dinainte sa ne preparam acasa ceva si sa luam frumos un pachetel de mancare la birou, ca nu este nicio rusine daca ai o caserola in geanta. Asadar, reteta mea preferata pentru pranz este salata cu pui. In combinatie cu pieptul de pui fiert sau facut la gratar, poti sa folosesi o varietate de tipuri de salata (salata verde, rucola, varza chinezeasca), dar si rosii cherry,  frunze de spanac, ardei gras, morcovi. Dressingul este recomandat sa fie unul cat mai sanatos, de exemplu cel cu iaurt. 

Sursa: Pinterest 
      
     La CINA putem opta pentru un ghiveci de legume, care nu este altceva decat o tocanita mai elaborata si mai gustoasa. Asadar, avem nevoie de legume, evident, cum ar fi: 2 vinete, 4 dovlecei, 1 morcov, 2 cartofi, o ceapa, 1-2 catei usturoi, 5-6 rosii, 5-6 linguri ulei de masline, patrunjel, cimbru, o cana de suc de rosii. Se taie vinetele, cartofii si dovleceii cuburi, rosiile se oparesc si de decojesc, iar morcovul si ceapa se toaca si ele nu foarte marunt. Cateii de usturoi ii pisam ca pentru mujdei. Punem uleiul la incins si toate legumele, pe care le rumenim bine. Adaugam sarea, rosiile, sucul de rosii si lasam pe foc vreo 25 de minute. Dupa care adaugam mujdeiul si amestecam bine. Stingem focul si punem verdeata tocata marunt.
    
      
Sursa: Pinterest
      
     Sper sa va placa retetele mele si sa le incercati si voi acasa. Neaparat sa-mi spuneti cum au iesit :D
  
  

3 comentarii:

  1. Multumesc pentru introducerea draguta :*
    Te astept si la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gfc follow clar! Postezi lucruri foarte interesante, mulţumin mult pentru idei! ♥


    Te aştept şi pe blogul meu:

    http://beau-typhoon.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere