vineri, 2 octombrie 2015

De ce îmi dă apa putere?



   Bună dragele mele! V-a plăcut postarea mea în care vă vorbeam despre cât bună prietenă ne este apa? Dacă da, am veşti bune. Urmează o nouă postare pe aceeaşi temă. Doar că, dacă data trecută v-am arătat cum ne dă apa putere din punct de vedere fizic, acum o să vă spun cum vă întăreşte apa psihicul. Fac această postare pentru că m-a lovit rău de tot ciocanul inspiraţiei azi şi era musai să scriu.

  Avem toate zilele alea în care ne simţim nimeni în lume, când nu avem chef nici măcar să ne ridicăm din pat,  când dacă ar fi să dea o maşină peste noi am spune că nu e mare pagubă. Ei bine, apa, care probabil stă lângă noi pe noptieră ne poate da putere doar dacă ne gândim la ea. Urmează deci, 6 moduri pentru care apa îţi dă putere.

Sursa: Radio Oltenia Craiova

    1. Apa e flexibilă

    Apa, banala apă, aşa cum te simţi tu uneroi, este singurul lichid care se poate transforma atât în gaz cât şi în stare solidă. Dar, apa nu are de ales. Tu însă poţi alege ce stare vrei să adopţi şi ai puterea să faci această alegere. Tu alegi dacă să fii tristă, voioasă, pesimistă sau optimistă. Ai dreptul şi puterea de a alege, trebuie doar să faci alegerea bună.


    2. Apa e ieftina, banală, dar nu poţi trăi fără ea

    Odată ce pierzi 1% de apă din organism apare senzaţia de sete. Când perzi 20% eşti deja mort. Vrei nu vrei, nu poţi fără ea. Ştiu că uneori crezi că eşti banală şi inutilă, dar vrei nu vrei, cineva precis nu poate trăi fără tine.

     3. Apa îngheaţă mai repede când e caldă decât atunci când e rece

   Apa caldă trece peste faza de răcire şi îngheaţă direct. Ce înveţi de aici? E întodeauna mai bine să îţi păstrezi calmul (stai rece) când apar situaţii neprevăzute. Aşa ai mai mult timp şi energie să rezolvi mai bine orice problemă. În schimb dacă începi să fierbi şi să intri în panică o să îngheţi mult mai repede orice idee ai produce în creieraşul tău.

      4.  Alcool-ul, ceaiul şi sucul nu înlocuiesc apa

     Desigur, au gust mai bun, arată mai bine, par mai potrivite. În realitate au efect diuretic. Apa, (din  nou) banala apă, e cea mai potrivită pentru organismul tău. Simţi că eşti nimic în comparaţie cu alţii? Că eşti lipsită de strălucire, nu prea ai ceva deosebit, te pierzi în mulţime? Şi ce dacă? Apa trece prin asta în fiecare zi şi se descurcă destul de bine. De fapt, e cea mai bună. Poate nu vezi că ai ceva special, dar atâta timp cât eşti tu însăţi, eşti de neînlocuit.

      5.  Apa se ridică singură

    Molecula H2O are capacitatea de a se ridica singură. Se "caţără" pe peretele recipientului în care se află. Aşa reuşeşte, de exemplu, să ajungă de la rădăcina copacului până la frunză. La fel ca apa, şi tu ai puterea de a te ridica chiar şi atunci când te simţi lipsită de putere. De ce?

     6. Eşti 70% apă

     Practic, eşti mai mult apă decât orice altceva. Ai toate posibilităţile pe care le are apa. Eu am enumerat doar 5 proprietăţi ale apei care îţi dau putere. Sunt sigură că tu poţi să găseşti încă pe atâtea. Oricumm, nu ai nicio scuză. Aşa că ridică-te din pat şi beau un pahar cu apă. Te vei simţi mai bine. Stai, nu ai un pahar cu apă. Nicio grijă! Cei de la La fântână au grijă să ai mereu apa la îndemână ;).

    Atât pentru azi. Dacă v-a plăcut articolul nu ezitaţi să vă daţi cu părerea în comentarii. Vouă cum v-a dat apa putere? Vă pup!
     

2 comentarii:

  1. Apa chiar e de neinlocuit. Eu nici nu adorm seara daca nu am paharul cu apa pe noptiera. Apa e singura capabila sa hidrateze, sa potoleasca setea si sa ne umple de energie naturala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, apa este o minune pentru mine. De cand ma stiu nu am putut sa rezist fara banala sticla cu mine. Un articol minunat! Felicitari, Hadasa!!! :*

    RăspundețiȘtergere