luni, 5 octombrie 2015

O mie şi una de... dimineţi cu cafea



   Şeherezada era doar o fetiţă când asista împreună cu mama, bunica, mătuşile, vecinele, prietenele la cafea. Vorbeau despre cumpărături, despre soţii lor, despre regele Shahryar, despre bârfe  de la palat, dragoste, trădare, suferinţă, viaţă. Sherezada stătea mereu lângă bunica ei care era un adevărat izvor de înţelepciune. Într-o zi se întoarce spre Sherezada şi îi oferă cel mai preţios sfat: "Cafeaua, draga mea, este mereu un prilej de fericire. Când te aşepţi mai puţin îţi va oferi răspuns la cele mai dificile probleme". Micuţa Şeherezada nu a putut înţelege atunci ce vroia bunica ei să-i supnă. Abia mai târziu s-a convins de adevărul acelor vorbe. 
 
Sursa: MagazinulOnline.ro



   Deja tânăra Şeherezada era obişnuită cu veştile despre soţiile omorâte ale regelul Shahryar. Fiecare săptămână se sfârşea cu o nouă nuntă şi începea cu un nou omor. După ce regele şi-a pierdut în moarte iubita şoţie, a încercat din greu să o înlocuiască. Fiecare tânără avea perspectiva de a lua locul răposatei regine. Regele avea însă un secret. Pentru a rămâne în viaţă, tinerele regine trebuiau să ghicească ce făcea răposata regină pentru a-l bucura şi răsfăţa pe rege. Care de care mai creative, tinerele au încercat să ghicească secretul. Însă niciuna nu a reuşit. 

   Pentru Şeherezada situaţia era complicată. Nu mai existau tinere în regat şi ştia că va veni şi rândul ei. Mai avea o săptămână la dispoziţie pentru a afla secretul regelui, înainte să fie dusă la el. Iubea prea mult viaţa pentru a se da bătută. Aşa că, într-o zi senină de toamnă, Şeherezada iese la plimbare pentru a-şi limpezi mintea. La un moment dat simte un miros îmbietor de cafea şi îl urmează până ajunge într-o poiană. În mijloc vede o lampă. O ridică, o întoarce pe toate părţile, în cele din urmă o şterge de praf. În acel moment apare duhul din lampă. Era albastru, cu o centură roşie formată din şapte stele. Numele lui era Marke Tonline

    Şeherezada putea să îşi pună trei dorinţe. Prima dorinţă a fost, evident, să afle care era secretul regelui. Duhul se conformează şi îi spune că fosta regină obişnuia să îi faca o cafea în fiecare dimineaţă regelui. Uşurată Şeherezada se gândeşte că ştie şi ea să facă o cafea şi începe să danseze de bucurie. Duhul însă, îi spune că şi alte tinere au încercat să îi facă regelui cafea, dar au eşuat. Şeherezada îţi pune atunci a doua dorinţă: "Vreau să ştiu ce fel de cafea vrea regele?".  Duhul îi răspunde că regina îi prepara regelui cea mai fină şi mai aromată cafea turcească din regat. Şeherezada ştia să facă o  cafea obişnuită, dar cea mai fină şi aromată cafea turcească din regat o depăşea. Aşa că, Şeherezada îşi pune ultima dorinţă: "Vreau să învăţ să fac cea mai bună cafea turcească din regat!". Duhul îi îndeplineşte dorinţa. Îi spune unde poate să îl găseacă pe Arzum Okka, expert în cafea turcească, cel care instruit-o şi pe fosta regină. Acum Şeherezada era pregătită. Cuvintele bunicii sale s-au adeverit. 

Sursa: MagazinulOnline.ro


     Au trecut deja mulţi ani de când Şeherezada i-a făcut prima cafea regelui. Au deja trei copii. În fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun, Şeherezada şi regele Shahryar savurează împreună cea mai bună cafea din regat. Cafeaua e mereu un prilej de fericire acum. 

    Chiar dacă nu suntem Şeherezade, cu toate ne dorim cea mai bună cafea pentru noi, familia şi prietenii noştrii. Noi nu-l avem pe duhul Marke Tonline, dar avem magazinul MarketOnline.ro, unde putem găsi cafetiere care să prepare cea mai bună cafea turcească.



     Ştiu că dacă am putea să ne punem o dorinţă ar fi să putem cumpăra mai ieftin cafetiera preferată. Ei bine, magazinul MarketOnline.ro se întâmplă să ne îndeplinească această dorinţă deoarece are reduceri la cafetiere. De asemenea, noi nu avem nici timp, nici cum să-l găsim pe Arzum Okka pentru a ne învăţa cum să facem cea mai bună cafea. Avem însă cafetiera Arzum profesională. 

Sursa: MagazinulOnline.ro
 
    Cu siguranţă, cu o astfel de cafea în fiecare dimineaţă, cuvintele bunicii Şeherezadei se vor dovedi adevărate şi pentru noi. 

   Cu acest articol particip la prima proba din competiţia SuperBlog 2015.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu