vineri, 28 octombrie 2016

Cadouri florale - Te ajută să îi cunoști mai bine pe cei ce te înconjoară



    Tu ce observi cel mai frecvent la o floare? Petalele, culoarea, parfumul, sau frunzele, tulpina, poate spinii. Ori poate te gândești că este cam ofilită, ori din contră, ce bine a fost îngrijită. Oricare ar fi răspunsul tău la această întrebare, el dezvăluie ceva despre tine. Alegerea ta poate indica dacă ești optimist sau pesimist, dacă ești superficial sau dacă tinzi să privești lucrurile în profunzime, sau dacă ai capacitatea de a judeca o persoană după lucrurile care o înconjoară.

   Modul în care reacționezi atunci când primești o floare poate, de asemenea, să ofere multe informații despre tine. Eu am vrut să testez această teorie. De aceea am ales să îmi surprind prietenii cu un buchet de flori. Și pentru ca provocarea să fie și mai mare m-am decis să fac lucrul acesta online. Ce reacții am primit, dar și ce au dezvăluit ele despre ei, vă povestesc în continuare.

   Am ales un buchet de flori care mi s-a părut mie special și l-am dăruit voios cam la toată lumea. Răspunsurile nu au întârziat să apară, și deși par asemănătoare, ele ne transmit destule informații despre destinatar.


    Clasicul mulțumesc


   Mulți dintre cei cărora le vei oferi o floare îți vor mulțumi. Unii vor folosi clasicul „Mulțumesc!”, alții vor plusa cu o mulțumire ceva mai personală și mai relaxată: „Mulțuuu!”. Oricum ar fi, adevărul e că niciuna din aceste reacții nu este autentică. Oamenii aceștia însă, sunt de apreciat pentru că nu te-au lăsat baltă. Au apreciat minimul tău efort chiar dacă nu l-au înțeles pe deplin. Dacă vrei o reacție autentică, surprinde-i cu o floare autentică, în viața reală, nu în cea virtuală.




   Sunt prea ocupat să îți răspund


   Unii însă nu apreciază nici acest minim efort. Poate sunt ocupați, poate li se pare ciudat gestul tău, sau poate nu îl apreciază deloc. Oricare ar fi cauza, demersul tău nu a fost un eșec. Ai avut curaj să oferi o floare fără motiv, iar asta e deja un succes. Nu te da bătut și mergi înainte. Descoperă-i pe aceia care merită cadoul tău.



    Mi-ai adus un zâmbet pe buze


   Poți trezi emoții chiar dacă trimiți o floare online. Bineînțeles acestea vor fi exprimate minimalist, exact așa cum a fost efortul tău: minim. Un simplu emoticon ezitant cu un zâmbet, sau mai multe cu un zâmbet mai îndrăzneț, ori unul mare și gras. Pe unii îi vei putea chiar răstălmăcii și îți vor zâmbii întorși pe dos. Dacă această reacție te bucură chiar și un pic, imaginează-ți cât de multă bucurie ți-ar aduce să vezi o reacție pe bune, în toată splendoarea ei.






    Reacția exagerată


   Vei observa că ai în lista de prieteni câteva persoane care își doresc mult de tot să îți facă pe plac. Cei care reacționează exagerat la gestul tău vor fi ușor de identificat. Să trimiți un mesaj cu o floare nu e mare lucru, și nici nu poate avea cine știe ce impact. Așa că cei care îți spun că le-ai luminat ziua sau că le-ai trezit emoții puternice, vor doar să te facă să te simți bine ca să-și crească imaginea în fața ta.




   Iubăreți și pupăcioși


  Dacă oferi o floare pe neașteptate în viața reală, mai ales dacă i-o oferi unei persoane speciale, îmbrățișările și pupicurile sunt firești și binemeritate. Așa că nu ezita să faci acest gest, se merită. Dacă cei din lista ta reacționează cu pupici sau inimioare, este foarte probabil să îți răspundă la fel indiferent de ce le-ai trimite. Este un automatism, cu excepția cazului în care trimiți poza iubitei/iubitului.




   Cei care complimentează buchetul


  Puțini materialiști? Foarte posibil. În viața reală însă te vor băga și pe tine în seamă.




   Confuzi și derutați


   Surpriza îi poate năuci pe unii. Neprevăzutul amestecat cu ceea ce știau până acum despre obiceiurile tale îi vor face confuzi, sceptici, nedumeriți. Ce ai pățit? Vrei ceva de la ei? Ești bolnav? Te-au furat extratereștrii și te-au înlocuit cu o clonă stricată? Toate aceste gânduri se vor plimba prin mintea lor. În cele din urmă însă, după un set sănătos de explicații, vor înțelege și vor aprecia gestul tău altruist.





   Nu rămân dator


  Unii îți vor întoarce imediat favorul. Cu o simplă floare, mai mute emoticoane cu flori sau o altă poză, aceștia sunt aceia care răspund cu aceeași monedă. În viața reală ar fi minunat ca oamenii să îți întoarcă favorul. Lumea ar fi mai frumoasă, mai bucuroasă și mai plină de emoții pozitive.




    Sunt mai bun decât tine


  Pe unii nu îi mulțumești niciodată. Tu le dai flori, lor le trebuie mașină. Aceștia sunt cei care fie se cred superiori, fie au un singur obiect de interes. În cazul virtual, după ce le trimiți buchetul, vor replica cu ceva de regn superior, și anume animal.



     Prietenii adevărați


   Prietenii adevărați îți vor transforma demersul în ceva mult mai mare. Ce pornește de la un simplu gest, se poate transforma într-o tradiție, în ceva mult mai creativ, sau în ceva care va crea o amintire puternică. De exemplu, se vor angaja într-o competiție de aranjamente florale. Oare cine va câștiga?






 
       Cred că ați observat că buchetele și aranjamentele alese de mine sunt de la Olla.ro. Cine sunt ei? Cei mai buni advertiseri ai florilor începând cu 2011. Florăria online Olla se sprijină pe trei piloni: creativitate, seriozitate și personalizare. Ei spun nu banalității în aranjamentele florale și la fel ar trebui să faci și tu. Poți să duci surpriza ta la alt nivel folosind un buchet sau un aranjament floral original, ba chiar regal. Cei care îți vor pregăti cu mult drag surpriza înflorită, sunt aceeași care dețin titlul de furnizori ai Casei Regale a României. În spatele florăriei se află câțiva oameni „flori rare”, printre care și Oana Lamba, care a născut această afacere inedită din pasiune, și continuă să o crească într-un mod inedit. Cel mai frumos proiect al lor este întotdeauna următorul, deci cel pentru tine. Deoarece sunt profesioniști comanda ta va împlini mereu întocmai așteptările tale, fie că e vorba de aspect sau de livrare. 



    Eu aș alege să surprind plăcut niște persoane care s-ar aștepta cel mai puțin la o surpriză din partea mea. Prietenei mele vegane i-aș trimite acest aranjament floral, și sunt aproape sigură că ar mânca și florile. 



    Doamnei bibliotecar cu care mă întâlnesc mai rar acum, i-aș oferi această cutie cu flori, doar că aș aranja ca acea fundiță să conțină versuri din poezia ei preferată. 



   La cofetărie este o doamnă care știe ce vreau să cumpăr încă din momentul în care mă vede în spatele ușii. Până ajung la ea, comanda mea este pregătită. Cred că ar merita niște brio-flori. 



   Cea mai drăguță sculptură florală i-aș dărui-o unei persoane foarte dragi din viața mea. Miți meu. Pisica mea iubește florile. Mi-am dat seama de asta pentru că mereu se alintă de ele. Așa că un nou prieten floral ar fi un cadou care ar intriga-o cel puțin pentru 5 minute. 



   Acestea fiind spuse te invit să oferi o floare fără motiv. De ce să faci asta? Știi atunci când suntem mici și mama ne învață să spunem mereu „Mulțumesc frumos!” și „Te rog frumos!”. Chiar dacă suntem mari, încă mai trebuie să ne exprimăm în felul acesta, doar că o putem face oferind mai multă valoare. Florile sunt simbolul frumuseții, așa că în loc să spui mulțumesc și te rog frumos, spune mulțumesc, te rog și oferă o floare, ca să și dovedești că o faci frumos. 

    Vă las cu o întrebare care să vă stimuleze creativitatea, semi-împrumutată de la Nichita Stănescu.  Dacă florile ar oferi oameni, la fel cum noi oferim flori, ce fel de oameni ați vrea să primiți? Aștept răspunsul în comentarii. Era să uit... asta e pentru voi: 



     Articol înflorit în grădina SuperBlog 2016 - Proba 10 


 
   
 


18 comentarii:

  1. O floare sau un buchet de flori mereu e de efect. Scoate din incurcatura pe oricine

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-as dori sa primesc oameni calzi, cu bun simt! se poate sa primesc si o floare? mi-ar placea o brio-floare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oho, ai analizat situatia, nu gluma
    Un articol care m-a binedispus

    RăspundețiȘtergere
  4. Cele mai frumoase flori doar la Olla gasim..

    RăspundețiȘtergere
  5. Un articol excelent, draga mea! Sincere felicitari pentru "scenariul" foarte bine structurat! Love it!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu m-am gândit la tipologii de persoane după florile primite. Acum m-ai făcut putin n-ai atenta si as încerca si eu experimentul sa văd ce răspunsuri primesc. Eu cred ca ma încadrez in prima categorie. Nu sunt obișnuita cu florile si poate ca asra este principalul motiv

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa de mult imi place cum scrii! Nu trantesti acolo cuvinte,s a umpli pagina, chiar stii sa le dai de fiecare data ceva special! Cred ca eu as fi raspuns cu un multumesc si cu un alt buchet de flori!

    RăspundețiȘtergere
  8. Un articol foarte placut.Mi-ai furat cateva zambete dupa o zi destul de grea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulţumesc pentru soldăţel (ultima floare)! :)

    RăspundețiȘtergere