miercuri, 12 octombrie 2016

Draperiile fonoabsorbante - Nu te doare capul



      Știi momentul acela divin în noapte, așa între orele 4-6, când somnul este pudrat cu zahăr vanilat, și ochii sunt îmbrăcați în puf de nori și în sfârșit ți s-a dat și ție să visezi că locuiești într-un supermarket, care este și aeroport, și tocmai te plimbi prin paradis unde ai zburat pe gratis, și vai, mănânci cea mai delicioasă felie de pizza care nu îngrașă, și NINO!!! NINO!!! NINO!!! NINO!!!.
   Doar o sirenă nevinovată, voia să îți amintească că universul te urăște în continuare. Ei bine, dacă urăști momentul acela la fel de mult ca mine, cred că am găsit soluția salvatoare pentru tine: draperia fonoabsorbantă.

   „Ce mama dinozaurilor dispăruți am citit?”. Da, îți înțeleg gândurile nedumerite pentru că am avut aceeași reacție. Ce or mai fi și draperiile fonoabsorbante?  Dragă românaș habarnist îți spun tot eu. Drăciile astea sunt niște perdele din acelea mai groase, care sunt făcute din material șmecher care e hoț de sunet. Mai exact îți pui draperiile astea și te izolează sonor. Tu nu mai auzi ce se întâmplă în spatele ei și nici ceilalți nu mai aud ce se întâmplă după ea. Practic e echivalentul expresiei „talk to the hand”, vorbește cu mână că eu oricum nu te aud.

   
     Acuma te gândești: de ce îmi trebuie mie draperie din asta? Păi pe lângă motivul suficient de puternic pe care l-am menționat în descriere, sunt mai multe situații în care le poți găsi practice. Poate ai un coleg de cameră care la 3 noaptea se trezește pentru ca are chef să se uite la știri și i s-au stricat căștile. Poate împarți camera cu sora ta mai mare care în timp ce tu vrei să îți faci temele are de vorbit cu gagici la telefon. Poate locuiești lângă gară sau lângă aeroport și suferi de migrene în același timp. În aceste cazuri draperia asta îți cam ia durerea de cap.





     Dar de ce să te oprești aici? Posibilitățile sunt nenumărate. Ai nimerit și tu la o nuntă la care DJ-ul s-a hotărât să iși bată joc de tine și să pună doar manele - draperia rezolvă problema. Sau, te întâlnești cu „prietena” aia care are motoraș în loc de gură și nu se mai oprește - draperia te salvează. Este meci la TV intre Luceafărul și Cățeii Chiwawa și vecinul tău este prea entuziasmat - draperia te scoate din necaz. Ești tipul ăla de elev care își face temele la școală în pauză, dar gălăgia te împiedică în demersul tău academic - draperia face liniște pentru tine. Sau ești profesor, da azi ți s-a acrit de mucoșii aia, nu mai ai chef de ei și vrei sa îți citești și tu ziarul în liniște - ghinion ești plătit ca să îi înveți, dar poate poți folosi draperia în sala profesorală.

     Cred că cel mai bun mod de a descrie ce rol ar juca acest obiect de decor deosebit de practic în viața mea, ar fi prin următoarea imagine:


 
     Eu știu că nu mai e la modă să cumperi perdele și draperii, dar dacă astea sunt funcționale eu zic că este o investiție de actualitate. Plus că sunt pe sistem 2 în 1 draperiile astea. Pe lângă faptul că izolează fonic, datorită densității materialului te feresc și de lumină. Vrei și tu să tragi un pui de somn zdravăn ziua în amiaza mare. Nicio problemă, tragi pe geamuri frumos și gata, nu zgomot nu soare, liniște și armonie. Plus că draperiile astea te țin mult și bine. Le găsești în mai multe culori astfel încât să îți poți exprima stilul personal. Și dacă tot îți iei draperii poate îți trebuie și niște perdele. Le găsești online pe Cromatique.ro așa că fă-le o vizită. Dacă nu ești fan cumpărături online, îi poți vizita în Showroom.



   
        Acestea fiind spuse, sper că ați învățat ceva nou azi, și că v-au fost folositoare informațiile din acest articol. Dacă nu au fost folositoare, atunci sper măcar că ați râs. Vă aștept în comentarii cu răspunsul la întrebarea: Tu cum ai folosi draperia fonoabsorbantă? Pupici!

9 comentarii:

  1. Cred ca mai suparator decat acel nino-nino este latratul haitelor de caini vagabonzi fix in miez de noapte cand ti-e visul mai drag..! E bine de stiut ca exista o solutie la zgomotele deranjante si stridente.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce tare! nici nu stiam ca exista asa ceva! oricum, cred ca draperia asta e utila in orice situatoe, si cum zice oana, in cazul cainilor, si-n cazul alarmelor, sirenelor, si-n cazul vecinilor care dau petreceri...

    RăspundețiȘtergere
  3. pe buneee? sigur as avea nevoie, stau langa un spital!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar fi buna la servici cand tu te chinui sa rezolvi o problema si Marea Gospodina din spatele tau dupa ce a terminat de barfit doua colege tine neaparat sa-ti spuna si supermeniul pe care-l pregateste ea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta este o noutate. Nu stiam ca te poti izola si sa te simti doar tu cu tine in mijlocul unui oras aglomerat. O idee excelenta

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiam de aceste draperii, cred ca fiecare avem nevoie, mai mult sau mai putin de ele. EU... DAAAAAA

    RăspundețiȘtergere
  7. Și eu vreau! Am mai auzit de Cromatique , dar n-am stiut nimic concret. Pentru caini si pentru ambulantele din noapte.. mai că mă vezi cu draperii dinastea la geam. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Super tare , nu am auzit de asa ceva pana acum. Pe timp de vara cand sunt copii afara cred ca mi-ar trebui i mie

    RăspundețiȘtergere