joi, 6 octombrie 2016

Trei placeri nevinovate - Home Edition


       Bine ai venit în casa mea! Apasă play ca să intri în atmosferă.


   
 Așa cum ați ghicit, azi vorbim despre cum stă Hadasa acasă ca un planton, și care sunt plăcerile ei nevinovate, pe românește cum îmi pierd vremea acasă. De ce să îmi citești articolul? Păi dacă tot pierzi și tu vremea pe aici măcar să râzi puțin, nu?

     Pot începe prin a recunoaște că petrec rușinos de mult timp acasă.  Lucrez acasă, prietenii îi am puțini și la km depărtare, așa că nu are rost să ies. Dacă ar fi să fac un pie chart cu timpul pe care îl petrec acasă și cel în care ies, ar fi inutil pentru că ar trebui să te uiți cu lupa după felia cu timp petrecut afară. Petrec atât de mult timp în casă încât ar trebui să folosesc cremă cu agent SPF împotriva luminii artificiale. Petrec atât de mult timp acasă încât timpul meu nu mai petrece de mult, se plimbă doar dintr-o cameră în alta sperând că o să fac și eu ceva interesant odată.

   Dacă aș trăi la Casa Albă, ți-aș spune că mă uit mult la pereți, mă gândesc la binele omenirii și dorm. Ceea ce fac și acum doar că eu nu sunt plătită pentru asta. Dar așa ca să îți faci o idee, în definitiv asta e casa mea:





    Viața în casă însă, e mai interesantă și mai palpitantă decât crezi. De la vorbitul cu pisicile până la regizarea unui întreg film imaginar pe tavan, aventurile sunt gata să te surprindă. Fiind cel mai periculos loc unde te poți afla, riscul de accidentare fiind destul de ridicat, adrenalina e la ordinea zilei. E locul perfect pentru ați exersa talentele de magician deschizând în mod repetat frigiderul sperând că o să se umple miraculos. Și e foarte distractivă casa așa, are simț al umorului dezvoltat. De exemplu, știi atunci când te tot împiedici de un lucru prin casă, dar când ai nevoie de el nu îl mai găsești? Doamne deci râd de mă prăpădesc, e minunată casa, pe bune. Dar hai să mă fac de râs și mai tare, așa că uite cinci plăceri nevinovate de acasă.

       1. Dau concerte și spectacole dansante


    Adică în traducere, chem ploaia, alung păsărele, sperii pisicile și cauzez cutremure. Dacă te-a zguduit pământul de curând, din vina mea e. Cu concertele merge bine, uneori sunt soprană și cred că i-aș face o concurență serioasă sirenei de pe salvare. Alteori sunt concurentă la Vocea Universului, și nu doar că se întorc jurații, dar zboară cu scaune cu tot. Cel mai mult îmi place să cânt Whitney Huston - I will always love you, pentru că îmi place vibrato pe care îl primesc de la geamuri. Spun numai că tunetul este copilul meu. Cu dansul, reușesc să reproduc mișcările întregului sistem solar în vreo zece minute. Casa mă premiază mereu, îmi mai dă așa câte o ușă în cap, câte o mobilă în cot, câte un dulap în degetul mic, mici trofee.



       2. Stau în oglindă


   Am zis bine, nu mă uit în oglindă, stau în ea. De la prezentări de modă până la exersarea celei mai epice strâmbături din lume, toate au loc pe și în folia aia de argint. Unul din obiectivele mele este să găsesc cea mai amuzantă și urâtă strâmbătură din lume (răspunsul ăsta ar fi bun la Miss Universe). Așa că îmi rezerv suficient timp dimineața și seara pentru a exersa. Reușesc astfel să mă asigur că o să am riduri destul de repede cât să îmi fie rușine. Mai fac și ședințe foto în fața oglinzii. În sensul că îmi repet toate moacele irezistibile, și pozez ca pe podiumul de modă. Ca și când aș fi ceva zeiță și toți fotografii s-ar înghesui să îmi facă poze pentru că eu sunt the one. Dap... sad life... .



     3. Mă uit pe telefon


    Tehnologia e minunată. Trăim în era în care informația e la câteva secunde distanță. Nu ar fi nimic greșit să folosesc telefonul pentru a citi un articol care să mă învețe cum să fiu un blogger mai bun, sau care să îmi amintească ce sunt plantele dicotiledonate, sau un articol din care să înțeleg și eu ce e inflația și de ce se tem așa mult oamenii de ea, sau să răspund la comentariile de pe blog. Se întâmplă însă mereu că mă trezesc pe la două noaptea urmărind un clip cu una care își pictează mașina cu lac de unghii, sau cu unu care e suficient de retardat încât să își toarne ceară fierbinte pe față, sau la familia asta care a făcut un bebe și acuma fac și bani după el, sau mă uit la țațele alea de Bravo ai stil! că poate mai prind niște mișcări noi pe care să le fac în oglindă. Toate astea în contextul în care la șase dimineața trebuie să mă trezesc și să fiu fresh restul zilei. După cum se poate observa, știu să iau decizii bune.



    Oricât de vinovate sau nevinovate ar fi plăcerile mele, mă bucur că am o casă în care să ”mă bucur” de ele. Ce face o casă să fie acasă, nu e faptul că trăiești în ea, ci faptul că ai reușit să transformi un lego din ciment într-o cutie cu suveniruri, într-un depozit de amintiri și o cutie muzicală plină de râsete sau suspine. De aceea iubim să stăm acasă. Asta, și pentru că unde amar să ne ducem?

    Vorbind despre casă mi-am amintit de povestea celor trei purceluși. Știți voi că în poveste casa câștigătoare a fost cea din piatră. Ei bine tot din piatră, dar mai prețioasă, este și casa celor de la Stona.ro care m-au provocat să scriu acest articol. Tot ei vă invită cu drag la ei acasă ca să le descoperiți plăcerile nevinovate. Pe 13, 14 și 15 octombrie sunteți invitați la Ziua Porților Deschise, să vă convingeți că au pietre mișto și să îl ascultați pe Lorand Soares Szasz, adică un nene care știe ce zice și le zice așa de bine că le și crezi.


    Sper că am reușit să te fac să râzi cu acest articol. Dacă da spune-mi asta în comentarii, dacă nu, lasă-mi un comentariu de milă că m-am chinuit să scriu atât. Și ca să nu mă simt o ciudată fără șansă de recuperare, mai spune-mi și ce plăceri nevinovate ai prin casa?



   

 

29 de comentarii:

  1. frumoasa postare, casa de piatra atunci sa avem :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine chiar mai facut sa rad si mai inspirat pentru momentele in care o sa ma plictisesc acasa(as vrea eu)!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu petrec destul de mult timp in casa, nu-s fan iesit afara, mai ales in anotimpul asta, prefere sa ma pun in pat cu o carte in mana :p

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu imi petrec marea majoritate a timpului acasa dar nu asa distractiv ca tine :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine ca ai atât de mult timp liber...mi-as dori si eu :P...ce zici? Facem schimb?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh... nu am chiar atat de mult timp liber, doar ca nu m-il impart bine :))

      Ștergere
  7. Citesc si parca ma regasesc pe mine! :)) Chiar m-ai facut sa zambesc! :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte ingenios si comic! Ma regasesc :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Parca m-am vazut pe mine, cred ca de aceea am si ras atat de mult. Diferenta ar fi ca a mea casuta e mai mica si ca toate aceste placeri nevinovate sunt inmultite cu trei si impartite la toti care ne calca pragul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar aveam nevoie sa rad putin, Felicitari, fata draga, scrii super! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte tare.. Oglinda este de nepretuit :))

    RăspundețiȘtergere
  12. :)) a fost tare articolul! hmmm ce plăceri nevinovate am? :)))) yoga în fața oglinzii unde îmi întind frumosul meu preș, dans, iar dans, muzică, muzică nu la boxe, din voce, speriat vecinii adică, desenat și îți dai seama că nu mă opresc aici, dar nu dau chiar atât din casă :D

    RăspundețiȘtergere
  13. :)) m-ai amuzat asa dis de dimineata :D

    RăspundețiȘtergere