miercuri, 23 noiembrie 2016

Destinații turistice inedite - Tu unde mergi la vară?



     Vacanța e atunci când după ce ai șters praful în casă, viața îți dă în sfârșit bomboana aia. Nu știu cum a fost la voi, dar la mine recompensa supremă era mereu o bomboană. Bunica mea obișnuia să o ascundă în dulap, iar când mi-o dădea îmi spunea că a fost la Cluj sau în București după ea. Într-un fel, vacanțele se aseamănă foarte mult cu acele bomboane. Le aștepți cu nerăbdare, le savurezi și mereu îți mai trebuie una. Din păcate, mereu trebuie să muncești pe brânci ca să mai meriți una. De data asta însă, ne luăm vacanța mai repede. De fapt, o să vă iau cu mine în vacanță și voi fi ghidul vostru. Să pornim zic!



   Mergem în două destinații turistice pe cât de diferite, pe atât de ofertante: Irlanda și Myanmar. Prima poate o știți după nume, de a doua nu cred că ați auzit pentru că nu prea i se face reclamă pe la știri. Una este în Europa iar cealaltă este tocmai în Asia, vecină cu mult vizitata Tailanda. Vă iau cu mine în Irlanda mai întâi. Ce facem acolo?


    Verde de Irlanda


   Cred că acesta este cel mai mare talent al acestei țări. Este foarte verde, motiv pentru care poartă și denumirea de Insula de Smarald. Dar nu numai peisajul este așa, ci și oamenii de acolo. Sunt calzi și plini de energie. Transmit pozitivitate și cred că acesta este suvenirul cel mai bun cu care m-aș putea întoarce de acolo. Așa că, în prima zi v-aș plimba cu mine prin localurile din Dublin cu scopul de a conversa cu cât mai mulți irlandezi. Lucrurile pe care le-ai afla ar fi cu adevărat prețioase, și sunt sigură că s-ar naște câteva povești demne de adus acasă.

Sursa: https://goo.gl/Mlk2z6


   A doua zi v-aș duce să vedeți darul lăsat de irlandezi pământului: casele tradiționale. Nu o să vă lase cu gura căscată și nici nu o să vă determine să copiați modelul. În schimb o să vă taie puțin dorul de casă. Veți putea observa că două civilizații aflate la atât de mulți km distanță, se pot asemăna mai mult decât credeți. Și ei au case cu acoperiș de fân. Și ei au geamuri mici și ușă de lemn. Singura diferență este că ale lor sunt verzi, iar ale noastre sunt mai des albastre. Veți vedea cât de bine sunt păstrate și ce frumos se asortează cu peisajul, și poate vom găsi și un bătrânel care să ne spună o poveste despre căsuța lui. 

Sursa: https://goo.gl/ZVAXc0


 
  În cea de-a treia zi mergem să vedem Giant`s Causeway, adică Digul Uriașului.  Minunea asta o găsești în Irlanda de Nord. Un fel de aceiași Mărie cu altă pălărie Irlanda asta de Nord, dar are pe coasta nordică cea mai frumoasă sculptură a naturii. Digul acesta este o formațiune străveche alcătuită în întregime din coloane de lavă pietrificată. Acestea s-au format în momentul contactului cu apa rece a mării. În unele locuri par a fi niște stupuri de albină, în altele se aseamănă izbitor cu o harpă. Eu zic că dacă îți faci o poză acolo, poți să le faci în ciudă la toți prietenii tăi care merg toată vara la mare în Grecia. 

Sursa: https://goo.gl/0ph8cu




   Myanmar - Țara de aur


   Așa au numit-o localnicii pentru că este o țară bogată în zăcăminte. Dar nu asta e important la ea. Oamenii ei sunt de aur. Deosebit de ospitalieri și de pașnici, e o plăcere să îi privești. În prima zi acolo, v-aș pune să faceți același lucru. Să învățați de la oamenii de acolo. V-aș plimba printre localnice și v-aș pune să încercați secretul lor de frumusețe. Thanaka se numește crema minune pe care și-o aplică mereu pe față. Acesta este machiajul lor, care le asigură o piele netedă pentru toată viața. Rețeta ar fi sigur cea demn de luat acasă. 

Sursa: https://goo.gl/k5lW6k


    A doua zi am vizita capitala Yangon, mai exact turnul aurit al Pagodiei Shwedagon. Această clădire este șlefuită de 2 500 de ani, care au făcut-o din ce în ce mai strălucitoare. Are 98 de metri și se presupune că este bătută în peste 7000 de diamante și alte pietre prețioase. Este reprezentativă pentru arhitectura din Myanmar. Merită să o vezi și să îți faci o poză acolo. O să îți bagi în boală toți prietenii care au valoare. 

Sursa: https://goo.gl/ZKfAhw


   A treia zi ne plimbăm cu barca până în Indein. Acesta este un sătuc cu oameni foarte simpli. Ce are așa de special? În jurul lui vom descoperii o parte importantă din cultura lor. Temple budiste foarte vechi, pline de istorie răsar ca niște ciuperci în junglă. Decorate în detaliu, acestea sunt un deliciu pentru ochi și minte. Drumul cu barca este un plus. Așa vom putea vedea cum arată un pescar în Myanmar. Priveliștea este încântătoare. 

Sursa: https://goo.gl/ABGsj8
Sursa: https://goo.gl/qKiS2o


     Eu v-aș tot plimba. Aceste destinații au cu siguranță mai multe de oferit, doar că ar trebui să îmi fac un blog numai despre ele. Eu vă spun ce să vedeți, CND  Turism vă spune unde să vă cazați și cum stă treaba cu transportul. Ei sunt bunicuța care vă poate oferi bomboana dorită. Fie că este vorba despre un sejur sau o vacanță exotică, cu ei totul e mai simplu. Voi trebuie să mergeți, ei sunt gata să vă plimbe. 



     Aștept să îmi spuneți în comentarii dacă v-ar place să fiu ghidul vostru. De asemenea, aștept să îmi spuneți la ce destinații turistice visați

      Articol turist în SuperBlog 2016 - Obiectiv turistic proba 21

 

15 comentarii:

  1. Ma atrage Irlanda din cauza culorii parului cel au donsoarele de acolo! Mor dupa nuanta aia!
    Data viitoare sa ma iei si pe mine in vacanta cu tine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. "Taxi, du-ma unde vrei" sau mai bine schimb versurile cu "CND Turism, du-ma unde vrei"fiindca as pleca oriunde numai sa plec pe undeva. Propunerea ta e de nerefuzat.... ideala as zice

    RăspundețiȘtergere
  3. unde ma duci? ma las pe mana ta! eu as merge in praga... sunt innenbunita dupa orasul asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau si eu sa calatoresc, oriunde, departe sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde merg... inca nu stiu! Ori in tara, ori in Grecia. Dar iti spun unde imi doresc sa merg: in India!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi doresc sa plec!Nici nu mai conteaza destinatia.Ma ajuta CND sa gasesc ceva bun.

    RăspundețiȘtergere
  7. In Irlanda visez sa ajung, poate voi reusi pana la urma!

    RăspundețiȘtergere
  8. O vacanta exotica m-ar tenta. Poate anul viitor, sau altadata... bine ca am aflat unde gasesc oferte interesante!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce locuri frumoase , n am iesit niciodata din Romania , mai am si multe de vazut aici , mi-ar place de exemplu sa ajung la Cluj.

    RăspundețiȘtergere
  10. Visez la vacante exotice, in locuri virgine, neintinate de urgia oraselor si modernismul cotropitor. Locatia aleasa de tine, este fabuloasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce locuri minunate. As vrea sa merg la nasii mei in Finlanda (tara lui Mos Craciun) sa ma intalnesc cu el si in realitate...poate vom primi cadou de Craciun o mini-vacanta acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu vreau sa merg in Turcia la un moment dat si nici Spaniei nu i-as zice nu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Habar nu am. Abia am reusit sa imi iau un citybreak la Viena la inceput de Mai. Mai departe nu m-am gandit.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu m-am gandit, desi mi-ar placea in Italia.

    RăspundețiȘtergere
  15. In iarna merg la noi la munte iar in vara am programat Thassos. Abia astept sa plec ... am nevoie de-o vacanta

    RăspundețiȘtergere