miercuri, 2 noiembrie 2016

Casa visurilor sau casa în care să îți trăiești visul - Tu ce alegi?



    Care este casa visurilor tale? Trăiești în ea? Ai văzut-o la alții? E dintr-un film futurist? E doar în imaginația ta? Adevărul e că locuința visurilor nici nu ar trebui să existe. Casa visurilor ar trebui să fie doar o locuință pentru gărgăunii tăi din cap. Ceea ce ar trebui să existe este o construcție palpabilă, funcțională, care să inducă sentimente plăcute și pe care să o poți numi acasă. Așa că nu mai visa, trăiește. Uite începem așa. Eu știu ce casă îți dorești tu cu adevărat. De aceea nu o să îți povestesc despre ea, o să ți-o arăt:



   Ce, nu se vede? Ești sigur? Stai să verific....

   E acolo, îți spun. Eu văd foarte bine.... Poate dacă dai refresh...



   Tot nu s-a întâmplat nimic? Nu se poate... Ia uită-te mai bine! Concentrează-te puțin. Folosește-ți imaginația. Ei? Aha, vezi acum cum prinde contur totul. Poți vedea cum ar trebui să arate intrarea, cât de înaltă este, cum se deschide ușa, cât de mare este garajul, și câte camere o să aibă. Ai văzut că am reușit?

   Treaba este că nu asta ar trebui să vezi pe hârtie. Dacă vrei să locuiești în acea casă, ar trebui să vezi mai întâi ceva de genul:



   Nu înțelegi nimic din liniile alea perfect trasate pe acolo? Nici nu ar trebui. Aia e treaba specialiștilor de care ai nevoie ca să îți construiești o casă. În cazul în care ai dubii, am încercat și eu să îmi desenez planul casei. Mi-a ieșit asta:


Dacă aș înmâna asta unei echipe de construcții cred că aș auzi asta:

    - A sigur, rezolvăm repede. Băieți azi nu avem mult de lucru. Gigel fă-mi rost de o găleată și puțin nisip!
   - Cum să nu șefu, acum.
   - Dorel! Te rog să aduci o bucată de scândură și două cuie!
   - Imediat!
   - Foarte bine! O să vă coste 50 de bani pentru cuie și 10 lei.. pentru cafea la băieți. Castel vă facem!

   Treaba cu proiectarea unei case e serioasă și ar trebui realizată de oameni profesioniști. Dar unde poți găsi astfel de oameni? La o simplă căutare online îi găsești pe cei de la AIA Proiect. Ei sunt o echipă de profesioniști care îți oferă servicii de la proiecte de casă până la certificare energetică. Îi caracterizează profesionalismul, promptitudinea, seriozitatea, dedicarea și onestitatea, și asta nu o spun eu nici ei, o spune cineva care a fost foarte mulțumit de serviciile lor. Cu o echipă multidisciplinară în spate, îți pot oferi consultanță în vederea achiziției și manager de proiect pe perioada proiectării și a execuției.

 

     Poate te întrebi: Dar de ce să mă străduiesc să îi aleg pe cei mai buni? Ăia care i-au făcut proiectul vărului meu ce au? Ei bine, diferența se va vedea la buzunar. Precis l-ai auzit pe verișorul tău plângându-se de cât de mult a cheltuit cu proiectarea și construcția casei. Află că un birou de proiectare bun, cum e cel pe care l-am prezentat mai sus, poate să te scutească de cheltuieli cu până la 45% în ce privește investiția în construcția casei. Mai mult decât atât, ei privesc în perspectivă, oferind un proiect de casă optimizat care poate reduce cu până la 50% cheltuielile ulterioare de întreținere. Crezi că e un motiv suficient de bun?

    Chiar și așa nu mi-aș permite niciodată să îmi construiesc casa pe care mi-o doresc. Ești sigur? Eu zic sa începi să ai o atitudine mai pozitivă și să scoți din ecuație cuvântul niciodată. Începând cu 2020 toate casele și construcțiile vor trebui să fie case pasive. Va fi necesar ca toate construcțiile să aibă un consum cât mai redus de energie, folosind surse de energie inepuizabile cum ar fi cea solară. Asta înseamnă că toate materialele și ideile la care visezi tu, peste 4-5 ani, vor fi mai ieftin de achiziționat și mai ușor de realizat.

   Ca să te încurajez o să îți povestesc despre viitoarea mea casă. Îmi doresc o casă cu design atipic. Vreau să fie desfășurată într-un soi de semicerc, doar parter. Pereții din față vor fi alcătuiți complet din sticlă. Așa mă voi putea bucura din plin de lumina zilei. În partea din spate a casei, în interiorul semicercului voi avea garajul. Va fi toată opacă, niciun geam măcar. În momentul în care aș intra în interiorul semicercului, va fi ca și când casa m-ar îmbrățișa și mi-ar ura bun venit. E pură poezie.

Sursa:https://goo.gl/IgnMHD


   Toată mobila din casă va fi multifuncțională. Nu știu dacă ați văzut minunile alea de dulapuri care se transformă în paturi, sau mesele ce se fac mai mari, se transformă în scaune și birouri ori mai știu eu ce. Ideea e că o să îmi fac un soi de Transformers... un Houseformers. Am o obsesie cu spațiul, plus că vreau să mă pot zbengui în casă fără să mă tem că mă lovesc de dulap.



   La cheltuială lucrurile trebuie socotite cu... multă imaginație. Vreau acoperiș verde prietenos cu mediul, casa și sănătatea mea. Panourile solare le vreau pe acoperiș pentru electricitate, dar și pentru încălzirea apei.  O să am încălzire din pământ. Nu o să distrug păduri, și nici nu o să plătesc facturi astronomice la gaz. Energia din pământ va putea să îmi încălzească locuința iarna și chiar să o răcorească vara. Baia va avea un sistem de reciclare a apei astfel încât să nu irosesc resursele.

Sursa: http://www.singleply.co.uk/resources/case-studies/


    Acum câțiva ani nu ai fi crezut nici  în ruptul capului ca vei putea să apeși pe o bucată de sticlă și să înceapă să cânte sau să îți redea filmul preferat. Acum citești acest articol de pe o tableta sau un telefon cu touchscreen, și e foarte probabil să ai mai multe din astea pe acasă. E la fel și cu casa. Trebuie să fii destul de îndrăzneț ca să o proiectezi. Nu trebuie să rămână un vis, trebuie să fie ceva palpabil, chiar dacă la început ea e doar o bucată de hârtie.

 
 Articol proiectat pentru SuperBlog 2016 - Proba 12



 
 
 

20 de comentarii:

  1. Ce frumos suna .. dar cat costa oare un astfel de proiect? Si mai bine zis, la cat se ridica valoarea unei astfel de case?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti vedea pe site-ul lor orientativ cat ar costa un proiect. Sigur o astfel de casa este valoarasa. Este o investitie serioasa care te scuteste insa de cheltuieli viitoare. Cineva spunea ca cu o casa verde nu doar ca nu cheltuiesti, dar poti face si bani, generand energie electrica...

      Ștergere
  2. Eu nici macar nu-mi pot imagina ca o sa am vreodata casa visurilor mele chiar daca am vazut-o in filme si la altii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Casa visurilor mele - locuiesc in ea! Dupa un an, am si uitat de nebunia care a fost, de parerile in contradictoriu, de fuga prin magazine! Ce bine ca a trecut! acum trebuie doar sa ne bucuram de rodul muncii noastre!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vorbeste cu Gigel sa-mi faca o cusca pentru caine, dau 10 lei de cafea si inca 10 pentru cuie :)). E greu sa-ti construiesti casa visurilor, visele nu se prea pupa cu realitatea, dar daca nu incerci sigur o sa-ti para rau. Partea frumoasa este proiectarea, dar la construit te apuci cu mainile de cap, acolo e prezent Gigel cu ai lui si face prapad.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am mai multe proiecte in cap, dar cine stie daca le voi pune vreodata in practica. Abia am fost in stare sa iau un apt cu 2 camere pe credit, asa ca nu ma vad prea curand in casa visurilor mele. Casa in adevartul sens, adica casa la curte.

    RăspundețiȘtergere
  6. este in imaginatia mea :)...dar sper inca!

    RăspundețiȘtergere
  7. O casuta eco intr-un copac de unde sa pot vedea marea. Clar!

    RăspundețiȘtergere
  8. pacat ca nu stiam de firma asta cand mi-am construit casa, as fi facut-o si eu ecologica

    RăspundețiȘtergere
  9. e greu pana te hotarasti c si cum. dupa-aia, casa visurilor e usor de realizat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Casa nu mai visez, ma multumesc cu aceasta pe care o am. Vreau mobila care se transforma di masa in pat si din pat in masa, etc....As castiga mult spatiu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si noi avem in plan o casuta a noastra, sa ne mutam de la bloc, apartamentul sa il lasam uneia dintre fete, dar bugetul nu me permite momentan. Insa speram....speranta moare ultima

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place sa am o casa cu multe obiecte multifunctionale, care nu ocupa mult spatiu si oaspetii sa fie surprinsi...

    RăspundețiȘtergere
  13. Si noi avem in proiect o casuta si ne dorim sa fie ecologica.

    RăspundețiȘtergere
  14. Un proieact realizabil, si ce frumos e cand totul porneste de la un vis, chiar si pe-o foaie de hartie...

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte frumos articolul chiar daca e pe o tema care nu constituie un interes pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  16. O casa mica, confortabila si calduroasa iarna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Un proiect frumos. Un camin confortabil.

    RăspundețiȘtergere
  18. Am vazut si eu cateva proiecte interesante care as vrea sa le pot realiza dar cred ca mai dureaza ...

    RăspundețiȘtergere
  19. Interesant. Si eu visez la casa mea, daca as avea bani, sigur as apela la ajutorul unei astfel de firme.

    RăspundețiȘtergere