joi, 17 decembrie 2015

Recomandare film - The Fall



   Din categoria "filme deştepte" introduc în tezaurul blogului meu un film demn să vorbesc despre el. Vă spun de la început că nu este un film pentru oricine, este un film pentru iubitori de artă, nu doar cinematografică ci de oricefel. The Fall este o capodoperă a cinematografiei care merită fiecare minut.



   Ce vă pot spune despre acest film este că este un fel de "ars poetica", dacă vă mai amintiţi termenul din teoria de la şcoală. Practic este o îmbinare armonioasă a tuturor genurilor de filme: comedie, dramă, fantezie, suspans, acţiune, etc. Cred ca armonie este cuvântul cheie al acestui film. Practic este vorba despre un infirm care se întâlneşte în spital cu o fetiţă, şi începe să îi spună cea mai epică poveste spusă vreodată. Bineînţeles scopul povestirii este ascuns, dar prin ochii şi imaginaţia fetiţei ea prinde viaţă. Fetiţa oricum va fi o adevărată surpriză, în special dacă eşti român. Nu cred că am văzut vreun copil să joace aşa de bine, de curat, de expresiv şi natural un rol vreodată. Filmul este plin de surprize. Este foarte interesant efortul pe care te determină să îl depui pentru a indentifica toate pesnoajele, din ce sunt inspirate, ce reprezintă povestea, cum se pliază cu viaţa reală.

    Filmul s-a filmat pe o durată de 4 ani, în 20 de ţări diferite. Un film captivant, în care s-a investit, mai mult ca orice, muncă. Un film de calitate care vă rămâne mult timp în minte, la care o să vă gândiţi şi veţi medita cu plăcere.

    Asta a fost pentru azi. Vă pup!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu